UVJETI PRODAJE

Proizvode putem ovog web shop-a mogu kupovati samo osobe starije od 18 godina.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom registracije. Prilikom registracije dužni ste kreirati lozinku koju morate zadržati za sebe i ne je dijeliti s drugim osobama.

Odgovorni ste za sve poduzete akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašom lozinkom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, dužni ste nas obavijestiti o tome tako da nas kontaktirate mailom na info@spajza.hr.

Cijene svih proizvoda i usluga na web trgovini izražene su u Hrvatskim kunama s uračunatim PDV-om.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje je moguće u gotovini pri preuzimanju pošiljke, odnosno pouzećem. Na području Rijeke i okolice moguće je platiti putem mobilnog POS aparata (Visa, Diners, Maestro, Master). Plaćanje je moguće i putem direktne bankovne transakcije.

UVJETI DOSTAVE

Robu dostavljamo u suradnji s dostavnim službama na cijelom području Republike Hrvatske.

Vremenski rok za dostavu ovisi o trenutnoj raspoloživosti proizvoda na skladištu.

REKLAMACIJE

Svaki proizvod opravdano reklamiran kao neispravan ili nepotpun u roku od 1 dana od dana primitka biti će pravovremeno zamijenjen. Važno je da uz svaku reklamaciju bude priložena kopija računa kojeg ste dobili za kupljeni proizvod.

Trošak dostave (povrata) reklamacija do našeg skladišta snosi kupac u cijelosti a svaki povrat koji je dostavljen na naš trošak neće biti zaprimljen te će biti vraćen pošiljatelju.

ZAMJENA ROBE

Zamjena pogrešno naručene robe nije moguća osim u slučaju da kupac želi snositi ponovni trošak dostave trgovcu pogrešne robe te trošak dostave ispravnog proizvoda kupcu. U slučaju da je zamjena robe ipak odobrena od strane ovlaštene osobe prodavatelja, kupac je dužan vratiti neraspakiranu robu prodavatelju o vlastitom trošku, u roku 7 dana od kupnje, isključivo u originalnoj ambalaži i to na adresu tvrtke:

Uberi ovo j.d.o.o.

Osječka 74 c, 51000 Rijeka, Hrvatska

Zamjena robe u svakom slučaju isključuje robu na akciji ili robu koja je korištena odnosno raspakirana od strane kupca.

Kod zamjene robe treba biti priložen original račun za kupljenu robu.

INFORMACIJE O PROIZVODIMA

Ne možemo jamčiti stopostotnu ispravnost svih prikazanih informacija o proizvodima na web stranici.

U izuzetnim slučajevima moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama.

Obvezujemo se u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativnim mogućnostima. Fotografije proizvoda ne moraju uvijek u potpunosti odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti kao informativnu ilustraciju.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na tel. 0995060462 ili na e-mail info@spajza.hr

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati s te da prihvaćate ove Uvjete korištenja.
Uvjeti korištenja Špajza.hr/Uberi ovo j.d.o.o. web stranice za online prodaju te uvjeti prodaje putem internetske trgovine Špajza.hr

Upozorenje!

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja Špajza.hr/Uberi ovo j.d.o.o. web stranice za online prodaju te uvjete prodaje putem internetske trgovine Špajza.hr/Uberi ovo j.d.o.o. prije korištenja web stranice ww.spajza.hr u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. Ukoliko odlučite pristupiti kupnji naših proizvoda putem online kupnje (web shop) ili ste ovu web stranicu posjetili radi dobivanja informacija o pojedinom proizvodu tada se smatra da ste upoznati i da ste suglasni sa ovim Uvjetima, u suprotnom Špajza.hr/Uberi ovo j.d.o.o. Rijeka se oslobađa svake odgovornosti. Ako niste suglasni sa ovim Uvjetima tada nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima, već nas posjetite u našok trgovini u kojoj od našeg ljubaznog osoblja možete dobiti sve potrebne informacije i/ili ostvariti kupnju proizvoda iz našeg prodajnog asortimana.

Opće odredbe uvjeta prodaje

Ukoliko ugovorne strane ne dogovore drugačije, na uvjete poslovanja primjenjuju se prvenstveno uvjeti poslovanja Špajza.hr/Uberi ovo j.d.o.o. Rijeka. objavljeni na ovoj stranici te važeći propisi, prvenstveno ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA, osobito u dijelu kojem navedeni zakon regulira pitanje ugovora sklopljenih na daljinu. Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA (N.N. 41/14 , glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu).

Cjeloviti Zakon o zaštiti potrošača možete pronaći na sljedećem linku: ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

Prodavatelj

Prodavatelj je trgovačko društvo: Uberi ovo j.d.o.o. Sjedište društva : Osječka 74 c, 51000 Rijeka, Hrvatska

Tel: + 385 99 506 0462 e-mail adresa: platza.rijeka@gmail.com

Uberi ovo j.d.o.o. jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu

Erste bank d.d. Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka, Hrvatska

IBAN: HR95 2402006 1100687679

Društvo upisano u registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem : MBS 4164482 OIB: 11329348887

Temeljni kapital društva: 10,00 kuna uplaćen u cijelosti,

Značenje riječi navedenih u općim uvjetima

Prodavatelj – trgovačko društvo Uberi ovo j.d.o.o. Sjedište društva : Osječka 74 c, 51000 Rijeka, Hrvatska

www.spajza.hr – adresa web stranice trgovca internet trgovine za online prodaju

Kupac – potrošač – sve osobe koje su nakon pretraživanja i odabira proizvoda ili usluge izvršile registraciju svojih podataka te naručile proizvod ili uslugu.

Korisnik – www.spajza.hr – sve osobe koje web stranicu www.spajza.hr koriste u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na www.spajza.hr ili dobivanja bilo kakvih informacija o nekom proizvodu.

Korištenje www.spajza.hr – pristup je stranici www.spajza.hr radi realizacije internet trgovine ili dobivanja informacije o proizvodima

Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na www.spajza.hr, a koje je moguće kupiti putem internetske trgovine.

Kupac – potrošač

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Pravna i fizička osoba, posjetitelj www.spajza.hr web shopa koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podatka te naručila proizvod ili uslugu.
Korištenje usluga www.spajza.hr/Uberi ovo j.d.o.o. odobrava se isključivo punoljetnim osobama, uporaba i korištenje istoga od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i /ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenje, a Prodavatelj ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.
Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.
Cijene

Sve cijene svih proizvoda su maloprodajne cijene (MPC). Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u kunama (kn), Hrvatskoj nacionalnoj valuti sa uključenim PDV-om.
Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također je ovlašten, bez prethodne obavijesti, u svakom trenutku odrediti popuste, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda, i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu vrijediti isključivo za internetsku kupovinu, što će kupcu biti jasno naznačeno prije same kupovine.
Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, svi naručeni proizvodi bit će isporučeni po cijenama koje su vrijedile pri izradi web narudžbe.
Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust za pojedini proizvod, skupinu proizvoda, sve proizvode ili skupinu potrošača u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA te također bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust za posebne oblike prodaje u skladu sa navedenim zakonom. Navedene pogodnosti mogu vrijediti isključivo za internetsku kupovinu, što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.
Akcijska prodaja

Tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. će u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje i visina popusta. Tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Posebni uvjeti

Direktor trgovačkog društva Uberi ovo j.d.o.o. , 1. prosinca 2020. godine donosi sljedeće UVJETE PRODAJE:

U skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA direktor poduzeća je odobrio za:

Na području Rijeke i okolice dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 170,00 kn; dostava za narudžbe ispod tog iznosa naplaćuje se 15,00 kn.Za dostave izvan Rijeke i okolice, dostava je besplatna za narudžbe iznad 350,00 kn; dostava za narudžbe ispod tog iznosa naplaćuje se 35,00 kn. (Osim pojedinih otoka gdje su mogući veći troškovi – za više informacija molimo da nas kontaktirate).
Plaćanje putem internetske trgovine je pouzećem (gotovinski pri preuzimanju paketa) ili transakcijski putem računa prije same isporuke. U slučaju transakcijskog plaćanja, povratno ćemo vas kontaktirati nakon narudžbe proizvoda, i mailom vam poslati račun za plaćanje.
“Posebni oblici prodaje” i “Akcije” – na internetu definirane su u skladu sa ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA
U cijenu proizvoda nisu uključeni troškovi dostave koji se naplaćuju u košarici pri odjavi sa stranice www.spajza.hr, a po cjeniku iz točke 1.
Uslugu dostave proizvoda naručenih putem webshop-a obavljaju kurirske službe sa kojima tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. ima sklopljen ugovor (GLS, HP). Usluga dostave se naplaćuje po cjeniku iskazanom u procesu narudžbe. Dostavljamo i diljem Europe (Švicarska nažalost nije na našem popisu), a trošak dostave ovisi o težini paketa (oko 115 kn). Za više informacija molimo da nas kontaktirate.
Tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. se obvezuje u navedenom maksimalnom roku koji kreće nakon plaćanja, isporučiti ispravnu naručenu robu. Naručenu robu možete preuzeti osobno ukoliko se nalazite u Rijeci , a u ostalim slučajevima, isporuka se vrši dostavom. Cijena isporuke navedena je u košarici i uključena je u ukupnu cijenu narudžbe, a sukladno točki 1.

Opće odredbe

Nositelj svih prava na internet stranici www.spajza.hr je trgovačko društvo Uberi ovo j.d.o.o. , Rijeka (dalje u tekstu : Prodavatelj) Prodavatelj putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Špajza webshopa. Korištenjem usluge Špajza webshopa smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Općim odredbama uvjeta prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Špajza webshopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između Potrošača kao krajnjeg kupca i Uberi ovo j.d.o.o. webshopa www.spajza.hr i smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora, a u odnos na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, način plaćanja, jamstava, reklamacije i povrat, dostavu, zaštitu i tajnost osobnih podatka i druga pitanja vezana uz korištenje www.spajza.hr i online kupnje.
Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavača zaključen je u trenutku narudžbe proizvoda.
Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.
Prodavatelj pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
Prodavatelj pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr web shopa u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.
Prodavatelj pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr webshopa u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta.
Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.
Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr , ukoliko je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, virusa u računalima i drugih slučajeva za koje nije odgovoran prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr
Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr . Prodavatelj zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda, ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmjeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavjesti, mijenjati sadržaj Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane za webshop, kao i sav ostali materijal na Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr , zbog čega su Korisnici www.netcom.hr (shop.netcom.hr) dužni prilikom svakog posjeta web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr webshopu.
Fotografije i opisi

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr nastoji što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo razlike u opisu i fotografiji proizvoda.
Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hrsve materijale, fotografije i tekstove postavlja na Uberi ovo j.d.o.o. ./spajza.hr u dobroj namjeri kako bi se kupcu olakšao odabir prilikom kupovine. Uberi ovo j.d.o.o. ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda Uberi ovo j.d.o.o. ne odgovara. Moguće su razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ako proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opise se redovito i detaljno provjeravaju.
Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr. Uberi ovo j.d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda koje su postavljene prema informacijama od strane dobavljača – proizvođača.
Izjava o kolačićima (Cookies policy)

Kako bi stranice Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr. ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Uberi ovo j.d.o.o. prije spremanja Cookiesa (kolačića) mora zatražiti pristanak Korisnika. Korištenjem web stranice Uberi ovo j.d.o.o. /spajza.hr. internetske trgovine Korisnik pristaje na upotrebu Cookiesa (kolačića).

Cookie-i su neophodan dio procesa naplate i bez njihovog korištenja, nećete biti u mogućnosti dodati proizvode u košaricu i završiti proces plaćanja.Ukoliko želite više informacija o cookie-ima, posjetite www.allaboutcookies.org. Kako bi omogućili korištenje cookie-a na Windows PC-u, odaberite opciju ‘help’ na vrhu vašeg browsera, a potom kliknite na ‘about’ opciju. Postavkama na Mac-u pristupate pod menijem ‘jabuka’ dok vam je browser aktivan, a onda odaberite ‘about’ opciju.

Ugovor

Ugovor mora sadržavati informacije o:

imenu ili nazivu tvrtke, matičnom broju i sjedištu trgovca ili osobe kojoj potrošač može iznijeti svoje prigovore Prodavatelju na adrese naznačene u linku “kontakt”
proizvodu ili usluzi koji se nude te njihovu nazivu
glavnim svojstvima proizvoda ili usluge kao što je veličina proizvoda (ml, gr ili kg)
cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja
troškovima dostave proizvoda
načinu plaćanja te načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge
uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava Kupaca na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. i 74. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA, te obrascu za jednokratni raskid ugovora
situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovora
o tome da je Kupac dužan snositi troškove povrata robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA, odnosno, o troškovima vraćanja robe, u slučaju da kod ugovora sklopljenih na daljinu roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena poštom na uobičajeni način
o tome da će, u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, Kupac biti dužan platiti Prodavatelju razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA
troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije kada se taj trošak ne zaračunava po osnovnoj tarifi
U razumnom roku nakon sklapanja ugovora na daljinu, a najkasnije u trenutku isporuke robe ili početkom izvršavanja usluge, Prodavatelj je dužan dostaviti potrošaču, potvrdu o sklopljenom ugovoru na trajnom mediju (papir, elektronička pošta).

Postupak naručivanja

Korak 1. – Registracija

Registracija nije obavezna iako imate određene prednosti kod registracije u našu internetsku trgovinu.

Iz svoje nadzorne ploče možete pregledati svoje posljednje narudžbe, urediti svoje adrese za naplatu i dostavu i urediti svoju lozinku i detalje korisničkog računa.

Link za registraciju nalazi se u gornjem desnom dijelu stranice. Polja koja su označena kao obavezna, moraju biti popunjena da bi se mogla izvršiti registracija za korištenje webshopa. Registracija na stranicu se obavlja samo jednom kod prve kupnje na stranicama a kod svake sljedeće kupnje se koristi prijava sa korisničkim imenom i lozinkom. Na vašu mail adresu biti će poslan link kojeg treba kliknuti jednom kako bi potvrdili vaš korisnički račun.

Korak 2. – Prijava

Sa korisničkim imenom i lozinkom treba se prijaviti na stranice webshopa. Link za prijavu nalazi se u gornjem desnom dijelu stranice. Kada ste prijavljeni na webshop umjesto riječi “prijava” u gornjem desnom dijelu stranice treba se pojaviti Vaše korisničko ime, po tome ćete znati da ste uspješno prijavljeni na stranicu i da možete nastaviti na sljedeći korak za naručivanje proizvoda. Klikom na korisničko ime dolazimo do obrasca koji smo popunjavali kod registracije u kojem je moguće izvršiti promjene ukoliko je nešto krivo upisano ili jednostavno želite promijeniti lozinku.

Korak 3. – Traženje proizvoda

Pretragu možete izvršiti na dva načina. Prvi način pretrage proizvoda je putem tražilice koja se nalazi u gornjem lijevom dijelu stranice. On je puno brži ako znate dio ili puno ime proizvoda koji tražite. Drugi način pretrage je putem izbornika kategorije proizvoda koji se nalazi sa lijeve strane web stranice na mobilni pretraživačima, odnosno na vrhu stranice na web preglednicima na kompjuterima.

Korak 4. – Izbor proizvoda (ubacivanje u web košaricu)

Kada ste uspješno pronašli proizvod koji trebate sljedeći korak je ubaciti ga u web košaricu. Prema standardu je količina koja se ubacuje u košarici postavljena na 1 kom što ćemo učiniti sa gumbom “Dodaj u košaricu”. Ukoliko želimo ubaciti više komada određenog proizvoda potrebno je na stranici “Košarica” promijeniti količinu naručenih proizvoda. Ukoliko naručite krivi proizvod ili količinu status web košarice detaljno možete pogledati i promijeniti na stranici “Košarica”. Artikli se automatski brišu iz košarice kada se narudžba ili kupnja izvrši.

Korak 5. – Potvrda suglasnosti općih uvjeta online kupovine

Prije nego što zaključite kupnju obavezno je da pročitate i potvrdite da ste suglasni sa općim uvjetima online kupovine tvrtke Uberi ovo j.d.o.o. na našim web stranicama www.spajza.hr . Ukoliko ne potvrdite da ste pročitali i da ste suglasni sa našim općim uvjetima, nećete moći zaključiti kupovinu.

Korak 6. – Izbor obrade narudžbe (ponuda za plaćanje gotovinom ili direktna kupnja – plaćanje internetskim bankarstvom ili putem POS uređaja)

Kada ste odabrali proizvode i količine prelazite na sljedeći korak ”zaključi kupnju” u kojem možete odabrati da li proizvod želite odmah platiti transakcijski ili odabrati opciju plaćanja gotovina u kojoj će Vam sustav odmah nakon klika na gumb zaključi kupnju automatski poslati e-mail sa web narudžbom. Koju god opciju odabrali, dobit ćete i automatski mail da je vaša narudžba zaprimljena, a ukoliko ste odabrali transakcijsko plaćanje, naša će vas služba za korisnike kontaktirati te vam mailom poslati račun i podatke za uplatu. Ukoliko se pokaže da ste sredstva uplatili, a proizvod koji ste naručili ipak nije raspoloživ novac vraćamo po hitnom postupku na račun sa kojeg je i uplaćen ili birate drugi proizvod ako Vama odgovara. Ako ste odabrali opciju plaćanja karticom i izvršili plaćanje, e-mail koji ćete tada primiti naglasiti će da je Vaša narudžba u obradi. Dok ne dobijete e-mail o evidentiranoj uplati od strane web administratora znači da Vaša narudžba nije obrađena. Možemo stornirati Vašu narudžbu i odmah izvršiti povrat sredstava i 24h nakon što primite e-mail o evidentiranoj uplati. Povrat sredstava se može izvršiti i nakon navedenog roka, ali se tada na povrat čeka par dana.

Internetska trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Online kupnja može se ostvariti putem web stranice www.spajza.hr . Prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca Kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima, predstavljaju ponudu Uberi ovo j.d.o.o. za sklapanje Ugovora, te korisnik kao Kupac svojom registracijom, potvrdom narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima, iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen ugovor između Kupca i Prodavatelja, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.
Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem www.spajza.hr internetske trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe – web trgovina i/ili telefona s ljudskim posredovanjem.
Načini plaćanja

Sve cijene su maloprodajne cijene MPC s PDV-om, u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn). Za sve narudžbe, plaćanje je gotovinski pri preuzimanju paketa ili putem internet bankarstva prije same isporuke robe.

Sve cijene proizvoda na web stranicama su sa uračunatim PDV-om i vrijede za avansno plaćanje po web narudžbi. U slučaju krive uplate iznosa tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. će osigurati povrat više uplaćenog novca na račun platitelja.

Plaćanjem u FINI, pošti, banci ili putem e-bankarstva
Pouzećem prilikom isporuke robe

Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku primitka uplate na žiro-račun prodavatelja:

IBAN: IBAN: HR1724020061100875517

Odgovornost za materijalne nedostatke

Tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. ne preuzima odgovornost za materijalne nedostatke.

Jamstvo i servisi

Kupac ima pravo podnijeti reklamaciju Prodavatelju na naznačenu e-adresu platza.rijeka@gmail.com. Reklamacije primamo samo ako su artikli vraćeni u neoštećenom orginalnom pakiranju uz priložen originalni račun. Kupac snosi trošak dostave proizvoda natrag na skladište Prodavatelja, odnosno trošak povrata robe i to u skladu s cjenikom dostave po područjima RH.

Dostava

Proizvodi koji su plaćeni sukladno dostavljenoj web narudžbi bit će isporučeni Kupcu u roku od jednog do tri radna dana, (ovisno o voznom redu dostavne (kurirske) službe i raspoloživosti proizvoda), pod uvjetom da su narudžbe zaprimljene do 13h od ponedjeljka do petka, računajući od dana uplate. U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora. Ukoliko želite dogovoriti određeni termin dostave, molimo Vas da to napišete pod NAPOMENA, kako bismo mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj (kurirskoj) službi.
Dostavu vrši Prodavatelj angažiranjem renomirane dostavne (kurirske) službe. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt navedene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi Kupac, već do ulaza u zgradu.
Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.
U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće, Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda, te je dužan vratiti pogrešno dostavljen proizvod.
Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.
Raskid ugovora i povrat

Prije samog sklapanja Ugovora, Korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete klikom na “Uvjeti korištenja” ispod pregleda narudžbe (obavijest iz članka 57. st. 1. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti, te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA).
Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od predaje proizvoda u posjed Kupcu bez navođenja razloga.
Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
ako je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako usluga bude potpuno ispunjena
ako je predmet Ugovora proizvod koji je zbog svoje prirode (voće i povrće, svježi mliječno proizvodi) ne može biti vraćen u istom stanju u kojem je došao do Kupca
Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Uberi ovo j.d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.
Obrazac (izjava) za jednostrani raskid Ugovora nalazi se u sklopu Uvjeta kupovine.
Izjava se šalje poštom (na Uberi ovo j.d.o.o., Osječka 74 c, 51000 Rijeka, Hrvatska) ili elektroničkom poštom na platza.rijeka@gmail.com. U njoj je potrebno navesti broj narudžbe (računa), datum narudžbe (računa), ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu e-pošte.
Ako Korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen za onaj proizvod koji Korisnik vraća, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Uberi ovo j.d.o.o. zaprimi Korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ako je Korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Korisnik izvršio uplatu. U slučaju da Korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Uberi ovo j.d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu proizvod bude vraćen ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da mu je proizvod poslan.
Korisnik je dužan proizvod predati ili ga poslati na adresu Uberi ovo j.d.o.o., Osječka 74 c, 51000 Rijeka, Hrvatska, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Prodavatelju uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe Korisnik mora snositi sam (troškovi dostave). Korisnika se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 0994009972 ili se javi na platza.rijeka@gmail.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja proizvoda.
Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, Korisnik je dužan platiti Prodavatelju iznos koji je razmjeran onome što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Prodavatelja o jednostranom raskidu Ugovora.
Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje: OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA WEB.

Povrat robe i zaštita potrošača

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 dana. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti.

Kupac ima pravo vratiti robu koju nije naručio ili robu kod koje je naknadno utvrđena greška ili oštećenje koje nije nastalo transportom. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će Kupcu poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac ima pravo podnijeti pisani prigovor, bilo u prodajnom prostoru ili putem pošte ili elektroničke pošte, a tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. dužna je na prigovor odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Uberi ovo j.d.o.o. voditi će i čuvati pisanu evidenciju prigovora najmanje godinu dana od dana primitka prigovora potrošača.

Prije sklapanja ugovora (kupovine) tvrtka Uberi ovo j.d.o.o. potrošača će obavijestiti tekstom na ovoj stranici ili na drugi način o imenu, sjedištu i matičnom broju tvrtke kojoj potrošač može iznijeti svoje prigovore, glavnim svojstvima proizvoda ili usluga koje se nude, cijeni proizvoda ili usluge uključujući sva porezna i druga davanja, troškovima dostave proizvoda, načinu plaćanja te načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge, uslugama koje se nude nakon prodaje (servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova), jamstvima koja se daju uz proizvod ili uslugu, pravu potrošača na raskid ugovora prema ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovora, pretpostavkama i postupku otkaza ugovora sklopljenog na neodređeno vrijeme ili za razdoblje dulje od godinu dana, troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije kada se taj trošak ne zaračunava po osnovnoj tarifi, te razdoblju u kojem web narudžba ili cijena vrijede.

U slučaju telefonske narudžbe, identitet tvrtke, kao i komercijalna svrha poziva biti će izričito navedeni prilikom započinjanja razgovora. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Najkasnije u trenutku isporuke proizvoda, odnosno najkasnije na dan početka pružanja usluge potrošaču će biti predana potvrda prethodne obavijesti u pisanom ili u nekom drugom, potrošaču dostupnom, trajnom mediju koja će sadržavati sve podatke koje sadrži i prethodna obavijest.

Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.
Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca. (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda) Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.
Potrošački prigovori i primjedbe

Sukladno ZAKONU O ZAŠTITI POTROŠAČA, Kupac može svoje pisane prigovore poslati na e-mail: platza.rijeka@gmail.com

Izjava o privatnosti

Uberi ovo j.d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Uberi ovo j.d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija
Uberi ovo j.d.o.o. cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Linkovi
Ove Internet stranice sadrže linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Uberi ovo j.d.o.o. ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama.

Ispravci / ažuriranje osobnih podataka
Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se obično može izvršiti na Internet stranici Moj račun ili slanjem e-maila na adresu: platza.rijeka@gmail.com

Obavijesti o promjenama
U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naših Internet stranica kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načina na koji ih koristimo i pod kojim ih uvjetima, ako takvi postoje, otkrivamo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili ne naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka.

Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim Internet stranicama možete poslati e-mail na: platza.rijeka@gmail.com

Rješavanje sporova

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.