Heljdino integralno brašno

24.00 kn1kg

  • Heljdino brašno je vrlo kvalitetno brašno i koristi se za pripremanje palente (žganaca) i kao dodatak brašnu ostalih žitarica, za pečenje vrlo traženog kruha i peciva
  • Daje kruhu gustu teksturu i jak, robustan okus
  • Pogodno je i za dodavanje smjesi za palačinke

Kruh od heljdinog brašna

  • Sastojci: 500 g heljdinog brašna, 300 g bijelog brašna, 100 g rižinog brašna, 100 g pšeničnog int. brašna, 2 digo kvasca, 1 žlica mljevenog anisa, ½ žlice soli, mlake vode ili sojinog mlijeka po potrebi.
  • Priprema: heljdino brašno poparite. Ostale sastojke sve zajedno izmiješajte, dodajte heljdino brašno, po potrebi dodajte vodu ili mlijeko te umijesite tijesto da se odvaja od posude. Ostavite da se diže cca 40 min. Napravite štruce ili željeni oblik, pecite na 200°C otprilike 45 min.
Kategorija:
Proizvođači:Primavita