Bučino brašno OPG Petrović

500gr 16.00 kn

Proces dobivanja bučinog ulja iz koštica danas se u pravilu provodi na dva načina. Jedan se naziva hladno prešanje, gdje se koštice samo melju i prešaju, dok drugi način, toplo prešanje znači zagrijavanje smjese na određenu temperaturu i prešanje tople smjese. Oba postupka su u pravilu jednaka samo što se u drugom smjesa zagrijava, a uvjeti ovise o recepturi majstora uljara.

Mehaničko cijeđenje ulja bez obzira na kvalitetu strojeva nikad ne može izvaditi svu količinu ulja. Suha prešana tvar nakon cijeđenja naziva se bučina pogača. Bučina pogača predstavlja samljevenu košticu koja je stisnuta pod velikim pritiskom i u kojoj se nalazi najmanje 8 % ulja. Osim ulja prisutne su i druge masnoće, pa ukupne masnoće mogu dosezati i do 14 %. Pogača se melje i prosijava i tako se dobiva bučino brašno. Bučino brašno je vrlo vrijedna namirnica koja se koristi kod pripreme kruha, palačinki, kolača, paniranja i u pravilu gdje god se koristi obično brašno.

Najbolje je miješati ga sa drugim brašnima, udjelom od 10-30%.
Naše iskustvo je kako ga najbolje podnosi pirovo brašno.

 

Kategorija: Oznake: , ,
Proizvođači:OPG Petrović
Brands
OPG Petrović je malo ekološko obiteljsko gospodarstvo osnovano 2011. godine. OPG u vlasništvu ima 12 ha zemlje, a uzgajaju buču, pir i druge kulture ovisno o potrebama i sezoni.

Aktualno!

ŠPAJZINE TJEDNE KOŠARICE IZNENAĐENJA

Više informacija

PREDBILJEŽBE ZA VRGANJE

Više informacija