O nama

Špajza je poslovna ideja dviju zaljubljenica u ekologiju koje su, vođene svjetskim trendovima, odlučile otvoriti zero-waste trgovinu u Rijeci. Nalazimo se na adresi Erazma Barčića 11.

Zero waste trgovina

Ova vrsta trgovine specifična je po tome što se hrana ne pakira u jednokratnu (plastičnu) ambalažu već su proizvodi ponuđeni u rinfuzi i uzimaju se u potrebnoj količini te se pakiraju u ambalažu koju kupci sami ponesu (staklenke ili perive vrećice) ili u besplatne papirnate vrećice i boce koje se mogu pronaći u Špajzi.

Na taj način smanjujemo količinu otpada u kućanstvima, ali i otpada od neiskorištene hrane koju bacamo kada kupimo previše. Proizvodi na policama uglavnom su ekološkog podrijetla i to hrvatskih proizvođača jer želimo potaknuti konzumaciju zdrave i provjerene hrane te proizvodnju malih proizvođača.

Za više informacija o našoj trgovini i internetskoj prodaji pratite poveznicu najčešća pitanja.

Naš cilj

Cilj Špajze je potaknuti i proizvođače i potrošače da u potpunosti odbace plastičnu ambalažu te s vremenom postići da se apsolutno svi proizvodi u našoj trgovini prodaju rinfuzno ili pakirani u staklo i papir.

Naša glavna motivacija je preopterećenost Zemlje otpadom od plastike i činjenica da samo recikliranje više nije dovoljno – promjenu možemo stvoriti samo svi zajedno i to smanjujući plastični otpad koji proizvodimo.

Uz maksimalno smanjenje korištenja plastike (ali i ambalaže općenito) pazimo i na ekološki otisak te se trudimo da svi proizvodi koje nudimo budu lokalni, tj. hrvatski.

Hvala vam što ste tu !!! ❤
Izvrstan izbor · Svježa hrana · Pogodna lokacija · Obrazovano osoblje

Rina / Facebook

Dopada mi se jako ovaj princip trgovine Zero waste store. Zgodno je da takvi moderni osvješteni načini trgovanja dolaze u naš grad.

Ivica / Facebook

Smanjenje otpada, podrška lokalnim proizvođačima hrane, sve bolje i za ljude i za planetu!

Radmila / Facebook

Kategorije proizvoda