Recept: zobene pločice s kikiriki maslacem

Snack koji je uvijek dobro imati u hladnjaku za brzinski međuobrok ili obrok nakon treninga.

Priprema je brza, jednostavna i bez pečenja.

 

Sastojci:

Za podlogu:

200g zobenih pahuljica bez glutena

80g tostiranih lješnjaka

20g kokosa

prstohvat soli

120g kikiriki maslaca (po želji zamjeniti s maslacem indijskih oraščića)

70g meda

30g kokosovog ulja

 

Za glazuru:

 

Postupak:

  1. Kikiriki maslac, med i kokosovo ulje stavite u manji lonac i otopite sve zajedno na blagoj vatri uz miješanje. Kad se sve sjedini u ujednačenu smjesu skinite s vatre i ostavite da se malo prohladi.
  2. U blender ubacite: zobene pahuljice, tostirane lješnjake, kokos i prstohvat soli i sve vrlo kratko izblendajte, važno je da ne dobijete ljepljivu pastu.
  3. U blender ubacite i smjesu kikiriki maslaca, meda i kokosovog ulja te još jednom vrlo kratko sve zajedno izblendajte kako bi se sastojci sjedinili.
  4. Obložite pleh pek papirom te izlijte smjesu tako da debljina “pločica” bude oko 1cm. (preporuka pleh 20x20cm). Stavite u hladnjak.
  5. Za glazuru zagrijte med i kokosovo ulje na blagoj vatri, ubacite kakao ili tamnu  čokoladu i dobro promiješajte (dok glazura ne postane sjajna). Prelite preko podloge i vratite u hladnjak na nekoliko sati – najbolje preko noći.