Lively roasters – specijalitetna kava

Lively roasters je prvi profesionalni proizvođač i dobavljač specijalitetnih kava, želi biti “best in class”. Prži  isključivo visokokvalitetna „zelena” zrna 100% Arabica, a od početka, zajedno s partnerima, kolegama i ljubiteljima kave, nastoje poboljšati iskustvo ispijanja tog veličanstvenog napitka.

Specijalitetna kava je puno više od kave; to je stanje uma, profesionalnost, visoko znanje o kavi i poznavanje raznih okusa i nota, a poistovjećuje se terminima poput 3rd WaveArtisanCraftBoutiqueSmall Batch.

Nabava kava temelji se na njenoj sorti, umjetničkoj metodi produkcije, transparentnosti i znanju, i to sve od berbe do espressa u šalici. Koriste se samo visokokvalitetna zelena zrna Arabice i fokus je na mikrotržišnim nišama.

U Špajzi možete pronaći visokokvalitetnu Costa rica / Dota u zrnu, mljevenu za tursku kavu ili espresso. Naša kava dolazi isključivo s farme Coopedota koja  ima sofisticirani sustav (floating system) koji im pomaže u izboru od preko 1.000.000 fanegas  (fanega je Kostarikanska jedinica mjere za kavu) godišnje. Zatim, mehanički eko pulperi odstranjuju trešnje koje se ponovno odabiru u struji reciklirane vode. Nakon odstranjivanja trešnje, zrna se ostavljaju na umakanje preko noći u spremnicima od inoxa s minimalnom količinom vode. Sutradan se čista zrna sa ljuskom prebacuju na fazu sušenja.

Costa rica / Dota savršena je kava okusa žute breskve, pekmeza od šljiva, oraha i crvene jabuke.