O mljekari Latus i njihovim nagrađivanim proizvodima

Mljekara Latus d.o.o. mala je obiteljska tvrtka smještena u samom srcu Istre, okružena pašnjacima, na brežuljku ponad sela Orbanići od kraja prošlog stoljeća mlijeko svojih krava, a unatrag desetak godina i mlijeko kooperanata iz cijele Istre, prerađuje u visokokvalitetne proizvode.

Sljedeći trendove u mljekarskoj industriji mljekara se neprekidno razvija i raste, ali ono što je temelj ostaje isto; tradicija, priroda, obitelj.

Načinom na koji je nona Šantina proizvodila sir, s uvjerenjem da se mlječni proizvodi proizvode isključivo od mlijeka, desetak vrijednih ruku svakodnevno  preradi  do 10 000 litara mlijeka. Kooperanti od kojih se mlijeko otkupljuje vrijedni su Istarski stočari, gotovo izumrla vrsta iskonskih ljubitelja krava, zemlje, Istre…

Ljubav koju daju u svaku litru mlijeka okus je koji prerasta u okuse proizvoda mljekare Latus. Okus škorupa na kruhu, čafadeli na mlijeku, okus mora, drvenih dasaka, okus tradicije Istre.

 

U Špajzi nudimo široku paletu Latusovih proizvoda:  od svježeg mlijeka, jogurta, vrhnja, do više vrsta tvrdih i polutvrdih sireva.

Svi su sirevi proizvedeni od punomasnog, pasteriziranog, nehomogeniziranog mlijeka istarskih pašnjaka. Iako u novije vrijeme obogaćeni okusom tartufa, naši se sirevi ponose okusom mlijeka, okusom koji podsjeća na djetinjstvo. Birati možete između Tvrdog istarskog sira, polutvrdog Velog jožeta i Latufina ili meke skute i svježeg sira.

Uz sireve u stalnoj ponudi imamo i jogurte – obični, okus marelice, okus jagode, okus jabuke s cimetom. Bez stabilizatora, emulgatora, škroba… proizvedeno iz mlijeka. Bez dodanog šećera, od voća bio porijekla.

Mlijeko je moguće nabaviti po narudžbi.