Smoothie od bobičastog voća – bomba od bobica

Vitamini iz bobičastog voća su esencijalni nutrijenti koji utječu na naše zdravlje i bez kojih naš organizam ne bi mogao normalno funkcionirati. Jednako tako, za normalno funkcioniranje organizma te zdravlje, vitalnost i dugovječnost zaslužni su minerali koje unosimo hranom i dodacima prehrani. Antioksidansi su tvari koje nam pomažu u borbi protiv slobodnih radikala nastalih oksidacijom, a koji su odgovorni za nastanak niza bolesti. Sve od navedenog – dakle vitamine, minerale i antioksidanse – u velikoj mjeri nalazimo u bobičastom voću.

Zbog svega navedenog, nutricionisti i liječnici ističu bobičasto voće kao prave nutritivne dragulje koje svaki pojedinac koji brine o svojem zdravlju, mora imati na jelovniku. Van sezone bobičastog voća, možete se poslužiti smrznutim šumskim voćem, no u sezoni svakako birajte svježe voće.

 

Sastojci za bombu od bobica:
50 g kupina
50 g borovnica
100 g jagoda
125 ml biljnog mlijeka od kokosa i badema
1 limeta

Priprema:
1. Proberite voće, bacite bobice koje su izgubile boju i pažljivo ih operite zbog zaostalih bubica ili listova. U blender stavite voće i napitak od kokosa i badema te uključite na minutu kako biste dobili glatku smjesu.

2. Limetu prerežite popola i rukom iscijedite. Dodajte soku u blenderu po ukusu. Ulijte sok u čašu iz koje ćete piti.