SUPERMAMA GT – gin tonic s teraninom kao hit ovog ljeta!

Zlatnu medalju za Aura Teranino, na ovogodišnjem je natjecanju London Spirits Competiton, jednom od najpriznatijih u Europi kada je o alkoholnim pićima riječ, u kategoriji likera dobila buzetska Destilerija Aura. Njen vlasnik, magistar ekonomije Mišel Sirotić, kao jedini istarski proizvođač destilata zastupljen na ovom natjecanju svjetskih razmjera u Engleskoj, više je nego zadovoljan – ovo je druga godina za redom kako njihov teranino dobiva ovu prestižnu nagradu.

“Specifičnost našeg teranina je u alkoholima, u kiselinama, u vrhunskom vinu, u omjeru začina i u vrhunskoj rakiji s kojom se poslije miješa teran”, nabraja nam Mišel.

 

I gin Karbun napokon zlatan

Nakon prošlogodišnjeg srebra, gin Karbun ove je godine pomeo konkurenciju te osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju World Spirits Awards 2021.

– Uspjeh je i dobiti srebro za gin u Londonu, s obzirom na to da je Engleska zemlja gina iz koje dolazi najviše proizvođača, no zlato je ipak korak naprijed i dokaz da radimo dobar posao.

Prilikom destilacije gin prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen tako da se još dodatno čisti destilat. Zato smo ga nazvali karbun po staroj riječi za ugljen. Kada se radi gin tonik on se poslužuje s komadićem aktivnog ugljena koji se dobiva uz bocu od terakote prilikom kupnje. Počeli smo sa šest začina, pa smo stavljali devet, a sada stavljamo 21 začin u kotao kada se kuha gin. Ima 40 posto alkohola. Baza je žitni destilat od pšenice u kojem su macerirane minimalno tri mjeseca bobice smreke. Nakon toga ide u kotao.

 

Što napraviti s dva ovako visokorangirana proizvoda?
Odgovor je logičan – spojiti ih u piće koje će postati ultimativni hit ovog ljeta!

SUPERMAMA GT

Potrebno vam je:

Postupak pripreme:

U whiskey (old fashioned) čašu dodamo led te nadolijemo sve sastojke osim teranina. Dodamo krišku svježe ili dehidrirane naranče te dobro promiješamo s barskom žlicom. Preko leda nadolijemo teranino kako bismo dobili predivan spektar boja.

Živjeli!