Biljni čajevi – Azena

Azenina priča traje već preko 35 godina u istom duhu i filozofiji koju je započeo osnivač, a to je kako približiti ljudima ljekovita svojstva prirode i bilja, te njihovu iscjeljujuću moć na duh i tijelo, naravno uz stalno unapređenje kvalitete proizvoda i usluga. AZENA proizvodi dijele se na biljne dodatke prehrani i na biljnu kozmetiku.

Upoznati ćemo vas sa širokom paletom čajnih mješavina, koji uz biljne kapi i tinkture čine Azeninu biljnu ljekarnu.

Bronhosan je čaj za bronhije, pluća i grlo. Pomaže u izbacivanju sluzi i sekreta nakupljenog u dišnom sustavu, smanjuje nadražaj grla i umiruje kašalj. Može se koristiti i za inhalaciju kod upale sinusa. Svoju ljekovitost duguje bazgi i kadulji koje spuštaju tjelesnu temperaturu i imaju antibakterijska svojstva, omanu koji čisti suvišnu sluz iz dišnog sustava i oputinu koji pospješuje rad bronhija.

Urosept je čaj za uravnoteženu funkciju urinarnog sustava. Održava zdravlje mjehura (djeluje antibakterijski), potiče izbacivanje vode. Utječe na zdraviji rad bubrega i mjehura.

Minileks je čaj koji spriječava nakupljanje neželjene masnoće i samim time pomaže reguliranju tjelesne težine. Bazga pomaže u izbacivanju suvišne vode, bogata je vitaminima iz skupine A i B, te ima visok udio vitamina C.
Komorač potiče bolju probavu, dok je stolisnik regulira.

Kardamel je čaj koji pijemo za opuštanje i miran san. Osim toga, dobar je za kardiovaskularni sustav te pomaže u regulaciji tlaka. Bijela imela pomaže u čišćenju krvi, bogata je hranjivim sastojcima i vitaminima. Paprena Metvica ublažava stres, podiže raspoloženje i smanjuje glavobolju. Stolisnik pomaže u regulaciji krvnog tlaka, a odoljen smiruje i potiče opuštenost i lak san.

Malvasan je čaj za bronhije/pluća/grlo, tretiranje alergija i čišćenje organizma. Pomaže u izbacivanju sluzi i sekreta nakupljenog u dišnom sustav i umiruje kašalj. Bijeli sljez pomaže kod suhog kašlja, crni sljez jača imunitet, dok oman poboljšava rad bronhija i opušta grčeve uzrokovane kašljem.

Galeks je čaj za uravnoteženu probavu i sretan želudac. Primjenjuje se kod nadutosti, žgaravice i tegoba s crijevima i želucem. Turica pomaže u tretiranju žuči, sikavica potiče poboljšani rad jetre i čisti ju. Bijela Imela potiče bržu izmjenu tvari te diže imunitet, dok kičica pomaže u tretiranju gastritisa-

Kataran je idealna čajna mješavina za balans u želucu, a samim time i balans organizma. Kamilica smiruje bolove u trbuhu, djeluje kao antiseptik. Turica pomaže u tretiranju žuči i žučnih kamenaca, a neven potiče zacjeljivanje tkiva i sluznice želuca, ima smirujuća svojstva.

Nefroleks je idealna biljna mješavina za održavanje normalne funkcije bubrega. Breza pospješuje mokrenje, preslica pospješuje rad bubrega (za tretiranje mulja i pjeska u bubrezima), dok je šipak bogat vitaminom C te pomaže u prevenciji bubrežnih i mokraćnih kamenaca.