Prirodna kozmetika Helena – upotreba kozjeg mlijeka u kozmetici

Iza branda Prirodne kozmetike Helena krije se magistra procesnog inženjerstva Helena Nađ. Na otvaranje obrta odlučila se nakon višegodišnjeg neuspjeha u traženju posla u struci kada je uvidjela da na tržištu postoji velika potražnja za proizvodima za njegu tijela na bazi kozjeg mlijeka. Tako je hobi odlučila pretvoriti u posao.

Inspiracija za ulazak u svijet sapuna na bazi kozjeg mlijeka bila je Helenina beba koju je željela njegovati proizvodima bez sulfata, parabena, SLS-a i drugih štetnih tvari. Kozje mlijeko je jedan od najboljih sastojaka za izradu sapuna namijenjenih njezi bebine izrazito osjetljive kože. Osim za njegu izrazito osjetljive kože, sapuni od kozjeg mlijeka se preporučuju i za hidrataciju svih tipova kože, te kao njega kod kožnih ekcema (dermatitis, psorijaza i sl.).

Ono što Helenine sapune ističe od drugih jest činjenica da se u kozmetici najčešće koristi kozje mlijeko u prahu dok ona koristi svježe domaće kozje mlijeko sa slavonskih pašnjaka koje posjeduje eko certifikat.

O blagodatima kozjeg mlijeka u kozmetičkim proizvodima

Vitamini B6 i B12 pomažu u dodavanju vlage, trigliceridi povećavaju elastičnost kože i jačaju hidro-lipidnu barijeru kože. Kozje mlijeko je bogato maslacem – koliko god ovo zvučalo nezdravo, zapravo je izvanredno za vašu kožu. Kozje mlijeko sadrži selen koji je mineral s antioksidativnim svojstvima pomažući u neutraliziranju slobodnih radikala koji mogu uzrokovati prerano starenje kože. Sve gore navedene hranjive tvari pružaju jedinstvene blagodati koži jer pomaže u obnavljanju barijerne funkcije kože, a istovremeno smiruje iritaciju, što se posebno dokazalo kod nekih kožnih oboljenja poput ekcema, dermatitisa, rozacee, psorijaze i sl.

U ponudi imamo 5 vrsta sapuna:

Sapun od kozjeg mlijeka – proizvod namijenjen za svakodnevnu njegu lica, ruku i tijela. Izvrstan je za osjetljivu, suhu kožu.

Baby sapun od kozjeg mlijeka – sapun namijenjen za dječju kožu. Baby sapun izrađen je od kokosovog i maslinovog ulja koja pružaju nježno čišćenje.

Sapun od kozjeg mlijeka, aktivnog ugljena i eteričnog ulja čajevca – sapun za dubinsko čišćenje kože.

Sapun od kozjeg mlijeka i meda – idealan za njegu suhe kože lica, te za izrazito suhe i oštećene dlanove i stopala.

Sapun od kozjeg mlijeka i zeolita – sapun pogodan za sve tipove kože, uključujući akne, prištiće, mitesere, masnu kožu, ekceme, dermatitis i psorijazu.

Ukoliko želite nekome pokloniti najkvalitetniju njegu, u ponudi imamo i dvije vrste poklon paketa:

Family poklon paket sapuni Helena s prekrasnim keramičkim podloškom i Poklon paket sapuni Helena 5+1 gratis