pero® – prskaj od sreće! (ekološki brand sredstava za čišćenje)

pero® je hrvatski certificirani ekološki brand sredstava za čišćenje proizvedenih iz materijala na bazi bilja i prirodnih minerala koji su biorazgradivi i dolaze iz obnovljivih izvora. Posebnost proizvoda leži u eteričnim uljima lokalnog bilja kojima je začinjen svaki pero® proizvod (eterična ulja lavande, ružmarina, kadulje, bosiljka, mažurana, lovora i mente). Najmanje 85% sastojaka u proizvodima hrvatske je proizvodnje. Ne sadrže umjetne konzervanse, SLS alergen (Sodium Lauryl Sulfate), fosfate, umjetne mirise i boje.

Trenutno se u asortimanu nalazi cijeli niz proizvoda za čišćenje suđa, podova, univerzalna sredstva, sredstvo za čišćenje kupaonice i kamenca, wc gel, i deterdženti za pranje rublja. Od 2018. svi proizvodi nose prestižnu oznaku francuskog certifikatorskog tijela ECOCERT, što ih čini najzelenijim proizvodima na tržištu.

Boce u kojima se nalaze pero® proizvodi su 100% reciklirajuće (PET) što rezultira manjom proizvodnjom otpada u okolišu, manjom potrošnjom energije i reducira proizvodnju nove plastike. Raspršivač, izrađen od PEHD, PELD i EVA plastike se također može u potpunosti reciklirati. Stroge analize neovisnih instituta i državnih regulatornih tijela potvrdile su brzu bioragradivost, zdravstvenu ispravnost i sigurnost sastojaka, ambalaže i proizvodnih metoda pero® proizvoda za ljude i okoliš.

Univerzalno višenamjensko sredstvo za čišćenje je bio partner u svakodnevnom čišćenju svih kućanskih površina. Eterična ulja kadulje i ružmarina uklanjaju bakterije, viruse i prljavštinu s keramičkih pločica, plastike, betona, porculana, nehrđajućeg čelika, laminata, lakiranog drva i furnira. Bez fosfata, umjetnih mirisa, boja i konzervansa. Sadrži samo prirodne sastojke.

Sredstvo za čišćenje kupaonice je prirodno učinkovito protiv bakterija, kamenca, naslaga sapuna i prljavštine s kada, tuš kabina, pločica, umivaonika i WC-školjke. S lakoćom čisti i dezinficira površine u kupaonici. Ostavlja sjaj i izvorni miris mente.

WC gel je snažno prirodno sredstvo koje uništava bakterije, viruse, kamenac i prljavštinu WC školjke. Eterično ulje mente dezinficira i eliminira neugodne mirise ostavljajući prostor svježim. Osigurava blistavo i sigurno sjedanje na wc dasku.

Odmašćivač prirodnom snagom lovora uklanja masnoću, prljavštinu i tvrdokorne mrlje. Idealan u čišćenju kuhinjskih pločica i radnih površina, štednjaka, roštilja, pećnica, tava.

Sredstvo za pranje podova (koncentrat) higijenski čisti podove i ostale kućanske površine. Savršeno uklanja prljavštinu, mrlje, neugodne mirise i masnoću s keramičkih pločica, laminata, parketa, betona, PVC-a, nehrđajućeg čelika, furnira. Širi prirodni miris lavande i mente.

Tekući deterdžent za pranje rublja s eteričnim uljima je prirodno moćno sredstvo za pranje bijelog i šarenog rublja, oštro prema mrljama i nježno prema tekstilu. Za ručno i strojno pranje tkanina poput pamuka, lana, poliestera, vune, svile i najlona, na niskim i visokim temperaturama pranja. Eterična ulja čini rublje svježim, mekim i ugodnim za kožu, bez upotrebe omekšivača što ga čini idealnim za sigurno uklanjanje tvrdokornih mrlja s pelena i odjeće za bebe, djecu i odrasle sklone kožnim reakcijama.

Deterdžent za ručno pranje suđa je moćna prirodna formulacija koja tjera masnoću i zasušene ostatke s posuđa i staklenih čaša. Glicerin njeguje kožu dok mjehurići vraćaju sjaj sudoperu. Prljavo suđe može izazvati ozbiljne svađe, a eterično ulje mažurana umanjuje stres i nervozu:). Bez fosfata, umjetnih mirisa, boja i konzervansa. Idealan za bezopasno pranje duda i dječjeg pribora.

Sva sredstva sadrže samo prirodne sastojke.