Jednostavna sirova torta od borovnica u samo 5 koraka

Za ovu finu tortu trebati će vam tek nekoliko sastojaka i jedan kućanski aparat.

 

Potrebni sastojci:

Podloga:

Krema:

300 g indijskih oraščića (namočiti preko noći) 

100 ml soka od limuna 

70 ml agavinog sirupa, javorovog sirupa ili meda

100 ml otopljenog kokosovog ulja

1 jušna žlica ekstrakta vanilije *

125 g borovnica

*ekstrakt vanilije možete napraviti sami od mahune vanilije i alkohola

 

Postupak:

  1. Ubacite sve sastojke potrebne za podlogu u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 20cm te stavite u zamrzivač dok radite kremu.
  3. Izblendajte sve sastojke za kremu, osim borovnica.
  4. 1/3 smjese stavite na podlogu, a u ostatak umiješajte borovnice i nastavite blendati. Ostatak kreme stavite na podlogu.
  5. Tortu ostavite u zamrzivaču preko noći. Prije posluživanja izvaditi iz zamrzivača i držati u frižideru bar sat vremena.

DOBAR TEK! 🙂