O Špajzi dobrih vina

Dio Špajze prigodno smo nazvali Špajza dobrih vina, u kojoj vam želimo predstaviti najbolja hrvatska vina.

Vodili smo se pritom kriterijem izvrsnosti, prirodnosti i pripadnosti. To su izvrsna vina, od kojih neka posjeduju i EKO certifikat koji garantira da se u vinogradu i pri proizvodnji ne koriste sredstva koja su štetna za naše zdravlje – a ponekad zaboravljamo da je i vino naša hrana te da kroz njega unosimo sve one dobre, ali i loše stvari.

U našem širokom asortimanu možete pronaći vina i pjenušce vrhunskih hrvatskih vinara.

 

 

Od pjenušaca tako u ponudi imamo istarske višestruko nagrađivane pjenušce Misal obitelji Peršurić, te pjenušac obitelji Clai koja u svojoj ponudi ima i druga suha crna i bijela vina. Plešivicu predstavljaju kompleksni pjenušci Brut i Pavel vinarije Šember, pjenušac Rose Brut vinarije Korak, te Amfora i Millenium vinarije Tomac.

Osim pjenušaca, u ponudi dakako imamo crna, bijela i rose vina. Od istarskih vinogradara na našu su listu dospjeli Cossetto, Roxanich, Damjanić, Ipša, Medea, Fakin, Dobravac, Piquentum i Vino svetaca – St. Hills. Plešivicu predstavljaju rose obitelji Kolarić ali i vrhunska vina gore navedenih vinara koji osim pjenušaca nude i rizling, traminac, sauvignon, rose, chardonnay i crni pinot te tako pokrivaju zaista svačiji ukus. Iz Dalmacije nam dolaze Toreta, Stina, Rizman, Sladić, Miloš, Plančić, Testament, Križ i Markus, iz Slavonije Krauthaker, Galić, Jakob i ekološki vinogradar i vinar Enjingi. Za ekološki pristup odlučio se i zagorski Bolfan pa tako ponosno možemo predstaviti Sauvignon Blanc i Pinot sivi, prva hrvatska vina s ekološkim certifikatom.

 

Zapratite naš Facebook ili Instagram profil.