Recept: ukusan i jednostavan burger od soje

Ne znamo kako vama, ali nama uvijek nedostaje ideja za nova jela te se stalno trudimo u naš jelovnik unijeti raznovrsne i uvijek drugačije namirnice 🙂 Zato vam danas donosimo recept za burger od soje s kojim ćete biti toliko oduševljeni da ćete ga poželjeti uvrstiti u obavezna tjedna jela, a idealan je zato jer u njih možemo staviti gotovo bilo što od nadjeva i dodataka.

Za polpetu od soje: 1 kg zrna soje ostavili smo u posudi s vodom preko noći. Prije kuhanja soju ćemo isprati i zatim kuhati u posoljenoj vodi oko 1,5-2 sata (ili dok ne omekša). Skuhanu soju prebacit ćemo u mikser ili blender i miksati sve dok ne dobijemo gustu smjesu koja će biti na pola puta do dobivanja konzistencije kao što je humus, odnosno tako da pola smjese ostane u komadićima. Peršin, češnjak i luk narezat ćemo na što sitnije komade i dodati u smjesu soje. U smjesu ćemo zatim dodati 1 jaje, 5 žlica brašna, sol, papar i ostale začine po želji (malo ljute paprike ako želimo ljutine). Rukama ćemo oblikovati polpete i pržiti ih po nekoliko minuta sa svake strane.

Nadjev: dajte mašti na volju, narežite rajčicu, krastavac na ploške, ispecite tikvice ili malo luka na tavi, stavite par listova salate, dodajte senfa, majoneze ili ajvara, na ploške narežite malo škripavca (možete ga i popržiti)

Pecivo: već svi znamo za Demetrine pekarske proizvode, ali ako još niste probali tostirano Demetrino integralno pecivo zaista je vrijeme da to promijenimo 🙂 Peciva razrežite na polovice i popržite u tavi, na roštilju ili jednostavno u tosteru

 

Sve sastojke posložite na tostirano pecivo i uživajte! 🙂

Uz ovo smo jelo pili: lager Međimursko

Aktualno!

ŠPAJZINE TJEDNE KOŠARICE IZNENAĐENJA

Više informacija

PREDBILJEŽBE ZA VRGANJE

Više informacija