Pita od prhkog tijesta s jabukama

Za ovaj će nam recept trebati:

400gr brašna (možete pomiješati oštro i glatko brašno u omjeru 1:1, ili koristiti već pripremljene mikseve kao što je smišno brašno ili pak koristiti integralno pšenično brašno koje smo mi koristili)

200gr maslaca koji smo držali na sobnoj temperaturi i narezali na kockice

3 žlice šećera kokosovog cvijeta (šećer ne moramo uopće staviti)

malo soli

1 vrećica praška za pecivo

žličica naribane korice limuna

Za nadjev:

žličica ruma

sok jednog limuna

1 kg jabuka, oguljenih i narezanih na kockice ili naribanih

 

Prhko tijesto ćemo pripremiti tako da ćemo u sve suhe sastojke koje smo prethodno pomiješali dodati i omekšane kockice maslaca. Sve ćemo sastojke dobro izmiješati i gotovo prhko tijesto staviti u posudu, pokriti i ostaviti u hladnjaku barem pola sata.

Okruglu posudu za pečenje obložiti ćemo papirom za pečenje ili namazati otopljenim maslacom i pokriti dno s pripremljenim prhkim tijestom koje smo razvaljali na debljinu od otprilike pola centimetra. Na tijesto ćemo posložiti naribane jabuke (možemo ih malo ocijediti prije) ili jabuke narezane na kockice u koje smo pomiješali i sok pola limuna i žličicu ruma. Jabuke ćemo prekriti prhkim tijestom: ili ćemo prekriti samo rubove ili ćemo pitu posve prekriti slojem prhkog tijesta koji ćemo izbušiti vilicom. Možemo izrezivati i razne forme pa njih položiti na pitu. Pitu ćemo peći pola sata na 180 stupnjeva. Možemo pripremiti i male pite, kao na slici dolje, procedura je ista 🙂

Aktualno!

ŠPAJZINE TJEDNE KOŠARICE IZNENAĐENJA

Više informacija

PREDBILJEŽBE ZA VRGANJE

Više informacija