Recept: njoki od butternut tikve u umaku

Za ovaj recept nam je potrebno (za 4 osobe):

-1 butternut tikva srednje veličine

-1 jaje

-brašno 250gr (možete koristiti bilo koje brašno, mi smo ovom prilikom koristili zobeno)

-sol i papar

Tikvu ogulite, očistite od koštica, narežite na komadiće i položite na podlogu za pečenje koju ste prethodno namazali maslinovim ulje. Pecite u pećnici 45 minuta na 180 stupnjeva, sve dok komadići bundeve ne omekšaju. Kad se malo ohlade, ispečene komadiće tikve prebacite u zdjelu, posolite, popaprite i miksajte štapnim mikserom sve dok smjesa ne postane kremasta. Smjesi potom dodajte jaje i postepeno dodajte brašno. Mijesite sve dok tijesto ne poprimi kompaktnu strukturu. Od tijesta formirajte valjak i narežite njoke na veličinu koja vam odgovara. Njoke možete jesti odmah ili ih možete napraviti više pa zamrznuti te zatim koristiti svaki put onoliko koliko vam je potrebno za porciju. Njoki od bundeve idu odlično uz jednostavan umak od rajčice, ali ako želite čim bolje osjetiti okus bundeve, onda vam predlažemo ovaj jednostavan umak.

Umak od kadulje:

-pola šalice putra

-nekoliko listića kadulje

-parmezan ili neki drugi sir

U tavi otopite putar te zatim dodajte listiće kadulje. Listiće kadulje ćemo dodati u tavu narezane na trakice, kako bi bolje pustili okus i miris. Miješat ćemo umak 2-3 minute na srednjoj vatri. U umak ćemo dodati skuhane njoke, a pri posluživanju na tanjuru ćemo jelo posipati naribanim parmezanom ili nekim drugim sirom po želji.

BESPLATNA DOSTAVA – Rijeka i okolica

Akcija do 30.9. – besplatna dostava na narudžbe iznad 70.00 kn u Rijeci i okolici.