Recept: kandirani đumbir kao zdravija verzija grickalica

Kao booster za imunitet ili zdraviju verziju grickalica, kandirani đumbir zapravo možemo vrlo lako pripremiti. Za ovaj ćemo recept koristiti 300gr korijena đumbira, ali količinu možete i povećati ako želite pripremiti više, pa spremiti kao zalihu. Kandirani đumbir najbolje je pohraniti u staklenoj posudi.

Ogulite korijen đumbira i nasjeckajte ga na kolutiće debljine pola centimetra. Tako nasjeckani đumbir stavite kuhati u cca pola litre vode. Kuhajte petnaestak minuta. U međuvremenu, u drugoj posudi pripremite 1dcl vode, 1dcl svježe iscjeđenog soka od naranče i 300gr šećera (mi volimo koristiti muscovado šećer ili šećer kokosovog cvijeta). Kuhajte otprilike 25-30 minuta. Izvadite đumbir iz posude i ocijedite na ubrusima sve dok nije iscijeđena sva tekućina. Skuhane kolutiće đumbira uvaljajte u šećer i položite na mrežicu ili na ubrus te ostavite preko noći da se suši.

 

 

BESPLATNA DOSTAVA – Rijeka i okolica

Akcija do 30.9. – besplatna dostava na narudžbe iznad 70.00 kn u Rijeci i okolici.