Veganski čokoladni semifreddo s narančom

SASTOJCI
1 šalica sirovih indijskih oraščića
2 veće naranče
1 žličica vanilije ili vanilinog šećera
1/2 šalice kakao praha
4 žlice chia sjemenki
10 – 12 datulja
prstohvat soli
malo kakaa za ukrašavanje

Recept:

1. Potopite indijske oraščiće u vodu na minimalno 2 sata. Ocijedite ih i ubacite u blender.
2. Naribajte koricu naranče u blender.
3. Iscijedite naranče u šalicu te dodajte sok u blender. (trebali bi dobiti punu šalicu, ukoliko naranče nemaju dovoljna soka, slobodno napunite ostatak šalice vodom)
4. Dodajte vaniliju, kakao i chia sjemenke u blender te sve zajedno smiksajte.
5. Ubacite datulje te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. (datulje su jako slatke pa je bolje ubacivati po par komada dok ne dobijete željenu slatkoću smjese)
6. Pomoću silikonske lopatice prenesite dobivenu smjesu u zdjelu. Stavite kalup za bombone na pladanj za pečenje. Za svaki kalup dovoljna je žlica smjese. Nakon što napunite, zagladite površinu smjese kako bi sve čokoladice bile jednake.
7. Po želji na vrh svake čokoladice dodajte mrvicu soli. (sol pojačava okus čokolade)
Kalupe s čokoladom stavite na hlađenje u zamrzivač na 3 sata.
8. Preporuka je izvaditi čokoladice iz zamrzivača tik pred posluživanje jer se brzo tope.

Po želji posuti kakaom i/ili poslužiti uz pire od indijskih oraščića.

Recept je preuzet s bloga Beautiful ingredient.